Cavalerii, trenul si tunelul

O mare parte din femei inca au impresia ca mai exista cavaleri in lumea asta. Drept e ca-s morti cu totii, o parte din ei si-au dat duhul in vremea cruciadelor, altii au murit de batranete iar unii s-au sinucis dupa ce s-au casatorit. Cavaleri nu mai exista, mai sunt insa barbati politicosi care or sa deschida usa unei femei, or sa cedeze un loc in autobuz sau or sa fie suficient de rabdatori incat sa lase o muiere sa mearga mai in fata la un rand kilometric.

Acum trecand la partea de aspect exterior combinat cu cel interior, tre s-o dam naibi pe fata si sa spunem clar: nu ne plac uratele. “Ce e inauntru conteaza” – sigur, da’ daca tre’ sa sapi pana acolo printr-un maldar de grasime si o moaca demna de “Silent Hill – Uncovered Faces” te lasi pagubas.
Curios e ca grasele cauta pretexte si scuze apoi pretind ca-s mai bune ca celelalte. Am vazut sute de articole “Grasutele sunt mai bune la pat”, “Grasutele sunt mai tandre”, “Grasutele sunt mai iubitoare” etc. Oare cine le scrie? Pun pariu ca una slaba si frumoasa… ahem.
La fel e si in tabara celor care o duc bine cu trupul dar au o figura de ti-e frica sa le intrebi ceva, sa nu cumva sa iasa serpi si lilieci din gura, sa te improste cu otrava sau acid. Articole de genul “Nu cauta frumusetea exterioara, nu exista” sau “Esenta frumusetii interioare e ascunsa in ambalaje neatragatoare”, etc. Tor aia slaba si frumoasa le scrie? bai, cred ca are prea mult timp liber ori usa de la bucatarie blocata.

Nu dragi muieri, nu suntem atat de superficiali (toti) incat sa ne holbam numai la sanii, fundul si figura voastra, mai facem si compromisuri. Unii dintre noi au rabdare sa gaseasca frumusetea interioara a unei femei comandata prin posta din Mordor, fara masca si machiaje incluse. Altii se resemneaza si sunt de acord cu “Grasutele sunt mai bune la pat” desi la inceput grasuta aia avea maxim 60 de kile si din cand in cand mai dadea prin fata oglinzii, ca deh, isi cauta pereche. Intr-adevar, toti incercam sa gasim femei frumoase si destepte, full-package… da’ nu exista nici o mama care sa le faca la comanda si mai toate ies ba cu o parte, ba cu alta, ba cu nici una. Alcoolul mai rezolva din astea dar e o solutie temporara.

Daca esti constienta de lipsa ta de frumusete si totusi unul iti spune ca esti frumoasa – ghici ce vrea…
Daca esti frumoasa dar aici e limita, cand deschizi gura mor din nou scriitori si poetii, pica peretii scolilor si vine apocalipsa dar totusi un barbat se risca sa suporte asta – ghici ce vrea
Daca iti ies panselute si pasarele pe gura, citezi constienta din Freud si Baudelaire insa doar la bezna esti acceptabila ca prezenta si totusi in prezenta ta se afla cineva – ghici ce vrea
Daca nu reusesti sa incapi pe un scaun de autobuz, cantaresti cat un Boeing insa ai un respect de sine pe masura masurilor tale si totusi e cineva langa tine – l-ai prins la colt si n-are pe unde sa scape, nu mai e nici un mister aici.