“Perfectiunea” femeii

Daca femeia ar fi fost perfecta asa cum sustine (prin bancurile alea si prin diversele teorii), firmele de cosmetice nu ar fi existat. Daca femeia nu ar avea lipsuri sau plusuri inutile, mancarea ar fi mai simplu de preparat, magazinele de haine n-ar avea nevoie de rafturi speciale. Daca femeia ar avea organizarea barbatului si simtul practic, spatiul din casa ar fi mai mare (un dulap/sifonier lipsa). Sa n-aud “las ca stiu eu barbati care sunt/las ca stiu eu femei care-s mai…” pentru ca nu ma refer la X-ulescu si X-uleasca, nu-s cazuri particulare ci majoritatea covarsitoare a duduilor.

Nu suntem in 1952 (adica acu mult timp, nu ca s-ar fi intamplat ceva atunci) cand femeia are anumite indatoriri si se preteaza la un statut anume. Acum femeia e atat de emancipata incat te ineci in emanciparea ei. Vrea atenti da’ nu vrea atentie, vrea supusi da’ nu vrea supusi (ca-i prea marinimoasa), vrea sex da’ nu vrea sex (spre deosebire de barbati care este porci, ea nu are nevoie).

Pas cu pas, shall we?

Femeile nu stiu sa accepte un compliment. Spune-i uneia ca-i frumoasa si o sa te contrazica, asta doar pentru ca vrea mult mai mult. Serenade, cantece, tzumplishbucuri, tot circul. Insista acolo si pana la urma o sa “cedeze”, dandu-ti impresia ca ai reusit ceva. Cel mai simplu e sa-i faci un compliment unei femei iar daca nu-l accepta din prima, sa-l retragi. “Ce bine arati” – “Nuuu, imi sta naspa cu rochia asta, ma face grasa” – “Bine, esti grasa si rochia asta sta naspa pe tine” (sa se invete naibii minte).

Femeile sunt “greu de prins” cand cineva vrea sa le prinda, insa nu au cum sa treaca pe langa ignoranta fara sa se simta atrase. Daca incerci sa cuceresti o duduie o sa intampini obstacole, nu pentru ca e greu ci pentru ca asa vrea ea. Daca o ignori te gaseste mai atragator. Difera cazul in care e in rahat pana in gat si ar face orice sa iasa de acolo! Atunci nu mai conteaza cum arati, ce ai in buzunar, ce vrei de la ea. Cat timp esti dispus sa o scoti din rahat sau foame, esti un scumpel (vezi diferenta intre: “Gras cu Dacie si un loc de munca umil = porc fara valoare, slinos nesimtit” si “Gras cu BMW, patron de chiosc = pufosenie scumpa”).

Femeile cred ca rolul lor e de a conduce lumea insa noi barbatii le punem piciorul in gura si nu le lasam sa se dezvolte. Sigur, pentru ca e mult mai simplu pentru un barbat sa se faca auzit decat pentru o femeie… NOT. Se simt tratate ca niste sclave si puse la pamant! Ne tipa asta zilnic, aplecandu-se cat pot de tare sa ajunga la urechea noastra care-i la 10 cm distanta de papucul lor. Frumos, nu?

Femeile se simt amenintate de alte femei mai mult decat se simt amenintate de barbati. Desi asta se bate cap in cap cu ce am zis mai sus, e mult mai adevarat. Competitia e pentru barbati in mare parte, desi contravine spuselor lor. Pai nu e logic? Nu vor atentie dar vor atentie si daca altele le fura atentia aia iese cu scarmanare.

Misogini, completati voi restul in comentarii si o sa completez postul!