Pretexte se gasesc mereu

Un articol pe un sait dă fuste (cu ezplicatii dă misogin printre randuri):

Ce greşeli fac femeile la volan?

Încearcă să fie multitasking. Să se uite la drum, să-şi programeze şedinţele de cosmetică la telefon şi să mai găsească şi timp pentru a sorbi o înghiţitură din acel caffe late delicios. (Fetelor, aşteptaţi cel puţin să opriţi la un semafor pentru asta!)

Concret, sa faca orice altceva decat sa conduca. Nu trebuie sa se simta prost pentru asta, accidentele trec cu timpul, ranile se vindeca, mortii sunt uitati. Sa mai aibe si ziarelele locale ce sa scrie, ce naiba?

Se stresează prea mult. Dacă acul de benzină coboară spre linia roşie e panică! Dacă un alt şofer le claxonează pentru că nu au plecat instant de la semafor li se pare că toată ziua e compromisă. (Stresul te face să fii şi mai agitată. Şi mai stresată, mai ales dacă eşti o şoferiţă începătoare. Aşadar, mai predispusă la greşeli. Keep calm!)

Keep calm fă mai pe direct asa… Nu-i vina ta ca esti lenta, ca nu te poti concentra si ca numai la condus nu esti atenta. Tu ia si te streseaza mai putin, las ca ailalti din trafic or sa decoleze sau vor merge pe doua roti sa te ocoleasca iar benzina se consuma, ce sa faci? Mai ales cand mergi cu frana de mana trasa… in viteza 1… mereu…

Ezită. Atunci când trebuie să intre într-o intersecţie prea aglomerată sau atunci când vor să facă rapid stânga prin faţa altor participanţi la trafic. Ezitarea duce la aşteptări prea lungi la coada de la semafor şi, evident, la alte claxoane din partea celorlalţi participanţi la trafic. (Fiţi mai îndrăzneţe, fetelor! Gândiţi-vă că ar trebui să puneţi mâna pe un clutch din următoarea colecţie a designerului vostru preferat.)

Corect fetelor, ganditi-va la orice altceva decat la condus si actionati ca atare. Mai bine asteptati masina sa plece singura, ca poate s-o plictisi si ea de stat si de primit flegme. La parcari e ok, pe de-a latul, invers, pe bordura, prin copaci. Nu conteaza, ca doar nimeni nu stie sa parcheze in zilele noastre. Ce, barbatii care parcheaza paralel cu voi nu tot prost parcheaza?

Merg prea încet. Este adevărat că uneori e bine să fii atentă la drum şi să mergi respectând viteza regulamentară. (Dar, doamnelor, totuşi, nu aţi ieşit la promenadă pe şosea! Nu e nimic rău în a apăsa pedala de acceleraţie!)

Mai ales la semafor… pe rosu… cu pietoni in traversare. Ori in marsarier pana auzi “poc”. Fara frica, da-i pedala. Motorul are nevoie de 7000 rpm din cand in cand, pentru reprize de 10 secunde. Fumul? E “de la ei”.

Folosesc oglinda retrovizoare pe post de oglindă pentru make-up. Nu negaţi, fetelor: e OK să-ţi aranjezi machiajul, mai ales atunci când alergi de la o întâlnire la alta. Însă încercaţi să lăsaţi oglinda la locul ei; altfel, la următoarea intersecţie nu veţi vedea maşinile care încearcă să treacă pe lângă voi. (Sau, şi mai bine, folosiţi pudriera pentru retuşurile de machiaj: şi doar atunci când ajungeţi în parcare!)

Corect, mai bine nu mai folositi nenorocitele alea de oglinzi ca oricum vi se vad porii si pielea nasoala mai bine. Uitati-va in oglinda din poseta… de pe bancheta din spate… in timp ce mergeti. Las’ ca masina stie un’ sa ajunga. Vezi ca-ti suna telefo’ tu păsă…

Nu fac de două ori aceeaşi parcare. Da, fetele reuşesc să parcheze diferit de fiecare dată, în acelaşi loc. Şi, uneori, se mulţumesc doar cu faptul că au găsit un loc de parcare. Şi ce dacă doar o roată e suită pe trotuar? Şi ce dacă mai e o grămadă de loc între ele şi maşina din faţă? (Sfat: dragelor, câteodată gândiţi-vă şi că şi alte glam girls au nevoie disperată de câte un loc de parcare – între noi fie vorba, nu e deloc simpatic să fii nevoită să mergi prea mult pe pantofii cu tocuri ameţitoare.)

De fapt… nu fac niciodata parcare. E mai mult o asezare chinuita si fuga de la fata locului. Ca doar nu se aud injuraturile de la etajul 2 din mall, nu? Las ca le trece. Si daca inca-s acolo cand ajungi tu, faci moaca aia de proasta scapata prin prezervativ, te faci ca ploua si pleci in tromba. Or sa treaca 20 de minute si totul o sa fie bine, nu te mai injura nimeni… poate doar frana de mana inca trasa.